ZONGULDAK ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ

ZONGULDAK ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ

20.01.2016 4991

ZONGULDAK ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ ve ORTAOKULU

(SADECE ERKEK ÖĞRENCİLER İÇİN)

1968'de eğitime başlayan, 50. yılında Zonguldak'ın en köklü kurumlarından biri olan, binlerce mezun vermiş bu büyük ailenin bir parçası olmak isterseniz sizleri de okulumuza bekliyoruz.

Okulumuz hem ortaokul hem de lisede sadece erkek öğrenciler içindir. Kız öğrenciler için buraya tıklayınız

ADRES, İLETİŞİM VE ULAŞIM

Bizlere 0 372 253 13 05 nolu telefonlarımızdan ve 0 372 253 13 49 nolu faksımızdan ulaşabilirsiniz.

Okulumuz Tepebaşı Mahallesi Piri Reis Sokak No: 6 da bulunmaktadır. Zonguldak merkezden sürekli minibüs ve otobüs imkânı olup en fazla on dakikalık bir yolculukla okulumuza ulaşılabilir. Ortaokul öğrencilerimiz şartları tutuyorsa taşımalı eğitimden yararlanabilir, lise öğrencilerimiz isterlerse pansiyonumuzda kalabilir yahut toplu taşıma veya okul servisleriyle okulumuza kolaylıkla ulaşabilirler.

 


Spor salonu

Fen Laboratuarı

Konferans Salonu

Z-Kütüphane

Spor Alanları

Resim Atölyesi

Yabancı Dil Laboratuarı

Yemekhane

Zeka Oyunları Odası

Tatbikat Camii

Okulumuz FATİH projesi kapsamında tamamı etkileşimli tahta ile donatılmış deniz manzaralı derslikleri, doğalgazlı ısıtması ile modern ve ferah bir okuldur.

DEVLET PARASIZ YATILI PANSİYONU

Devlet Parasız Yatılı ve Bursluluk sınavına girme hakkı olan her lise öğrencimiz pansiyonumuzdan ücretsiz yararlanabilir. Ortaokul öğrencileri pansiyonda kalamaz ancak taşımalı eğitim imkanından yararlanabilirler. Pansiyon kapasitemiz 184 (154 Lise+30 Ortaokul Hafızlık) olup öğrenci odalarımız 4 kişiliktir.

Üç öğün sıcak yemek hizmeti verilmekte ve yemekler kendi mutfağımızda sağlıklı koşullarda hazırlanmaktadır. Hafta sonu evine gitmek isteyen öğrencilerimiz gerekli formları doldurduğu takdirde izin sınırlaması yapılmamaktadır. Pansiyon görüntüleri için tıklayınız

OKUL SAATLERİ

Ders başlangıç saatimiz 8.30, akşam çıkış saatimiz lise için 15.45, ortaokul için 15.00 öğle aramız ise 1 saattir. Derslerimiz 40 dakika, teneffüslerimiz 10 dakikadır. 

Her gün lisede 8 saat, ortaokulda 7 saat, haftada 40 saat ders yapıyoruz. Giriş-çıkış saatleri için tıklayınız

ÖĞRETİM

Anadolu İmam Hatip Lisesi müfredatı, Anadolu Lisesi müfredatına ek olarak Kuranı Kerim, Arapça, Tefsir gibi dersler içermektedir. Ancak Matematik, Edebiyat gibi derslerin haftalık ders saatleri diğer Anadolu Liseleriyle aynıdır. Sadece seçmeli dersler biraz daha sınırlı tutulup onun yerine Meslek dersleri dediğimiz yukarıdaki dersler okunmaktadır. Ortaokul için de aynı durum söz konusudur. 

Yani üniversiteye hazırlık veya sınavla öğrenci alan liselere giriş merkezi sınavına hazırlık açısından herhangi bir kaybınız olmayacaktır.

 

KIYAFET

2018-19 dan itibaren kullanılacak okul kıyafetlerimiz için tıklayınız

ETKİNLİKLER

Okulumuzda futbol takımı, atletizm takımı, bilek güreşi takımı, satranç takımı, masa tenisi takımı, güreş takımı, taekwondo takımı faaliyetlerine devam etmekte ve turnuvalara katılmaktadır. İsteyen her öğrencimiz bunlardan birine katılabilir.

Ayrıca İmam Hatip Liseleri arasında düzenlenen Hafızlık, Kuran okuma, Ezan okuma, Hutbe okuma, Arapça bilgi ve etkinlik yarışmaları gibi etkinliklerde aktif olarak yer almaktadır.

Okulumuzu sık sık yazarlar, bilim insanları ziyaret etmekte ve konferanslar vermektedirler.

KONTENJAN

2018-2019 öğretim yılı için Ortaokulda 80 Lisede ise 114 kontenjanımız vardır.

ÜNİVERSİTEYE GİRİŞ

Okulumuz öğrencileri İlahiyat Fakültelerine oldukça yüksek yerleşme oranına sahiptir. Diğer fakülte ve yüksek okullara yerleşme oranı orta düzeydedir  

Ön Lisans ve Lisans toplamında geçen yıl %65 önceki yıl %72 yerleştirme oranına sahibiz.

YETİŞTİRME KURSLARI

Okulumuzda düzenli olarak yetiştirme kursları açıyoruz. Hafta içi ve hafta sonu isteyen öğrencilerimiz bu kurslara ücretsiz olarak katılabiliyor ve kendilerini geliştirebiliyorlar.