İmam Hatip Ortaokulu

23.03.2017 1428

ZONGULDAK ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ

ORTAOKUL KISMIMIZ

Okulumuz bünyesinde yer alan İmam Hatip Ortaokulu 5. sınıftan 8. sınıfa kadar öğrencilerimize hizmet vermektedir. Öğrencilerimiz Matematik, Türkçe, Fen Bilgisi, Sosyal Bilgiler, İngilizce, Resim, Müzik, Beden Eğitimi, Bilişim Teknolojileri derslerinin yanı sıra Arapça, Kuranı Kerim, Temel Dini Bilgiler gibi İmam Hatip derslerini de almaktadırlar.

Derslere ilaveten Destekleme ve Yetiştirme Kurslarıyla ortaokul sonundaki Merkezi Sınava hazırlanmaları sağlanmaktadır.

Öğrenim gördükleri süre boyunca her türlü sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerle desteklenmektedirler. Turnuvalar, zeka oyunları odası, z-kütüphane gibi vakitlerini verimli kullanabilecekleri alan ve etkinliklerle okulda kaliteli zaman geçirmektedirler.

Amacımız öğrenciler bir üst eğitim kurumuna hazırlanırken aynı zamanda dini, milli ve kültürel olarak da donaımlı bireyle olmalarını sağlamaktır.

Ortaokul bölümümüzde haftada 36 saat ders okutulmakta, Matematik, Türkçe, Fen Bilgisi ve Sosyal bilgiler dersleri diğer ortaokullardaki ders saatleriyle aynı süre okutulmaktadır.