Sorularla Açık İmam Hatip Lisesi

Sorularla Açık İmam Hatip Lisesi

İmam Hatip Lisesi diplomasına sahip olmak ister misiniz?

31.03.2016 3599

AÇIK İMAM HATİP LİSESİ NEDİR?

Açıktan okuyarak İmam Hatip Lisesi diploması almanızı sağlayan bir sistemdir. Bu diploma ile örgün eğitimde okuyarak mezun olanların tüm haklarına sahip olabilirsiniz.

KİMLER BAŞVURABİLİR?

En az Ortaokul mezunu olan herkes başvurabilir. Açıköğretim Lisesi ya da Mesleki Açıköğretim Lisesi veya düz lise mezunu olsanız da Açık İmam Hatip Lisesi okuyabilirsiniz. Ayrıca lise örgün eğitiminden ayrılanlar da açıktan okumaya devam edebilirler. Bu durumda örgünde okudukları dersler ve dönemler açığa nakledilerek hak kaybı yaşanmasına engel olunur.

BANA NE YARARI DOKUNUR?

Diplomanız ile –KPSS şartıyla- Diyanet İşleri Başkanlığının kadrolarında görev alabilirsiniz. Lise mezunlarına tanınan tüm haklardan yararlanabilirsiniz. Üniversite sınavlarına girebilirsiniz. Bilginizi ve ufkunuzu geliştirebilirsiniz.

OKULA GELMEK ZORUNDA MIYIM?

Her öğrencimiz belirli sayıda "yüz yüze dersi" tamamlamak zorundadır. Bu dersler Kuranı Kerim, Arapça, Hadis, Tefsir ve Hitabet dersleridir. Cumartesi günleri yapılır. Bir dönemdeki ders sayısının dörtte birini aşacak kadar derse katılmayan o dersten başarısız olur.

OKULU BİTİRMEM NE KADAR SÜRER?

Okuldan mezun olmak için en az 8 dönem okumak gerekmektedir. (Lise ara sınıftan ayrılıp gelenler hariç) Bir yılda 2 dönem yüz yüze ile birlikte; 1 dönem de yüz yüze ders olmayan, toplamda 3 dönem vardır. Yani kabaca 4 yılda bitirebilirsiniz.

LİSE MEZUNLARINA BİR AYRICALIK VAR MIDIR?

Lise mezunu olanlar okulu 4 dönemde (2 yıl) bitirme hakkına sahiptir. Ancak yüz yüze ders için haftada 2 gün gelmeleri gerekir. (Yeteri kadar başvuru olursa bu grup oluşturulur)

SINAVLAR NASIL YAPILIR?

Her dönem bir sınav yapılır. Sınavlara tercihinize göre bulunduğunuz ilçede girebilirsiniz. Ancak sınava gireceğiniz okulu Bakanlık belirler. 45 puan aldığınız dersten başarılı sayılırsınız. Üç defa girip başarısız olduğunuz dersten muaf tutulursunuz. Alan derslerinden bir defa başarısız olduğunuzda muaf olursunuz.

MEZUN OLMA ŞARTLARI NELERDİR?

İmam Hatip alan derslerinden 96 kredi, toplamda 212 kredi almanız, toplam 8 dönem okumanız, zorunlu dersleri tamamlanamanız ve yüz yüze eğitimi tamamlamanız durumunda mezun olursunuz.

AYRINTILI BİLGİ İÇİN BİZİ ARAYABİLİRSİNİZ

Bu sayfada bilgiler özet olarak aktarılmıştır. 

Md. Yrd. Abdulkadir YURDAKUL 0372 253 13 05 Dâhili numara 11

 www.aoihl.meb.gov.tr

15-05-201715-05-2017