2023 Yılı AB Kod Haftası temamız

2023 Yılı AB Kod Haftası temamız "Cumhuriyetimizin 100. Yılı"

AB Kod Haftası (Code Week), kodlama ve dijital okuryazarlığı eğlenceli ve ilgi çekici bir şekilde herkes için uygulanabilir hâle getirmeyi amaçlayan bir çalışmadır. Kod Haftası kapsamında katılımcılar temel programlama, robotik teknolojileri, web tasarımı, mobil uygulama geliştirme, görsel/blok programlama, bilgisayarsız etkinlikler, arttırılmış gerçeklik, giyebilir teknolojiler, 3B tasarım, yapay zekâ gibi konularda çevrim içi ve yüz yüze etkinlikler düzenleyebilmektedir.

Okulumuz bu sene de (7-22 Ekim 2023) AB Kod Haftası (CodeWeek) etkinliklerine aktif olarak katılacak olup, temamız bakanlığımızın belirlemiş olduğu " Cumhuriyetimizin 100. Yılı" olacaktır. Blok tabanlı kodlama araçlarıyla oyun, animasyon ve harekletli resimler tasarlanması hedeflenmektedir.

26.09.2023 256

2023 yılı boyunca Bakanlığımıza bağlı tüm okul, kurum ve temsilciklerimizde düzenlenecek etkinliklerin Cumhuriyetimizin 100. yılına yakışır bir şekilde gerçekleştirilmesi hususunda çalışmalar başlatılmıştır. Bu çalışmalara eş zamanlı olarak Kod Haftası 2023 yılı teması “Cumhuriyetimizin 100. Yılı” olarak belirlenmiştir. Kod Haftası, 7-22 Ekim 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olup okullar ve öğretmenler düzenleyecekleri kodlama etkinlikleri ile kodlama eğitiminin yaygınlaştırılmasına katkı sağlayacaktır.

26-09-2023